Currículum Carles Pachón, baríton

 

CARLES PACHON baríton

Nascut a Navàs, inicia els seus estudis de cant de la mà del mestre Jorge Sirena, després d’haver estudiat música a l’Escola municipal de música de Navàs – Mestre Josep Maria Castella i del seu pas per la Polifònica de PuigReig i el cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell. 

Ha estat premiat en diversos concursos de renom internacional com al Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas (2017, Barcelona), Concurso Internacional de Canto Alfredo Kraus (2018, Las Palmas), Concurso Internacional de Canto Francisco Araiza (2017, Hermosillo – México), i també d’altres de prestigi local com el Concurs Internacional de Música de Les Corts (2016), el Germans Pla de Balaguer (2016) o el Concurs Mirna Lacambra (2015 i 2016). També ha estat aclamat per la crítica i per les revistes especialitzades, fet que li ha valgut obtenir el reconeixement de la revista Ópera Actual com a Jove Promesa 2018.

Al 2018, participà en la prestigiosa Accademia Rossiniana, Alberto Zedda – Pesaro, reconeguda internacionalment per als intèrprets de la música del compositor local G. Rossini.

El seu repertori inclou els barítons principals de la trilogía Dapontiana, com els rols de Conte Almaviva (Le Nozze di Figaro), el rol titular de Don Giovanni, Guglielmo (Così fan tutte), d’altres com Papageno (Die Zauberflöte), i una especial predilecció per les òperes de G. Rossini, ja sigui en les seves farses venecianes, com Batone (L’inganno felice), Blansac i Germano (La scala di seta), Slook (La cambiale di matrimonio), o bé també en altres títols més representats, com Dandini (La Cenerentola), Lord Sidney i Antonio (Il Viaggio a Reims), sent aquest darrer el seu debut al escenari del Gran Teatre del Liceu l’any 2017. També ha cantat rols com Enrico (Lucia di Lammermoor), Schaunard (La Bohème), Marullo (Rigoletto) o Hans Lomeier (Die Arabische Nacht).

També ha participat en concerts simfònics, com per exemple el Carmina Burana, el Requiem de Mozart i la 9a Simfonia de Beethoven i, tot aprofitant la seva versatilitat, ha participat en espectacles immersius per a públic nouvingut al món de l’òpera com Simfonova – ‘La rebotiga de l’òpera’, ‘Òpera, de què vas?’ i ‘L’Òpera és medicina’ o l’espectacle Papà Mozart, compartint escenari amb els actors Joan Pera i Roger Pera.

Entre els seus futurs compromisos hi figuren el debut com a Dottor Malatesta en l’òpera Don Pasquale de Donizetti en l’obertura de la propera temporada al Gran Teatre del Liceu i el rol principal en l’òpera de Mozart Don Giovanni amb els Àmics de l’Òpera de Sabadell, a més de la seva participació com a membre del Operastudio a la Staatsoper de Berlin.