Currículum Carles&Sofia, piano duo

Carles & Sofia piano duo

Els Artistes Steinway Carles Lama i Sofia Cabruja són un model únic de personalitat artística i un dels duets de piano a quatre mans més reconeguts a nivell internacional. 

Considerats tant pel públic com per la crítica com dos músics amb una extraordinària capacitat de commoure, el duet demostra també una espectacular sincronització i una comprensió mútua excepcional. Carles i Sofia han estat elogiats per la seva brillant tècnica, passió, envejable qualitat de so i infinita elegància. La crítica de Nova York els ha qualificat com “els reis de les quatre mans”. 

Formen duet des de1987 i la seva carrera internacional els ha portat a actuar en sales prestigioses com el Carnegie Hall (Nova York), Palau de la Música Catalana (Barcelona), Glinka Philarmonic Hall (St. Petersburg), la Sala Verdi (Milano) o el Teatro Solís (Montevideo), entre d’altres. Han actuat en recital a quatre mans o amb orquestres que inclouen la London City Chamber Orchestra, l’Orquestra Simfònica de Sao Paulo, l’Orchestre de Chambre du Namurois, la Tokio Chamber Orchestra, la Malaysia Philarmonic Orchestra o la Hermitage State Orchestra.

Nascuts a Girona i havent demostrat un excepcional talent musical des de petits, es graduen a Barcelona i es perfeccionen, primer a l’École Normale de París i, seguidament, a la Hartt School of Music (University of Hartford, USA). Els dos professors que els exerceixen una influència més gran són la pianista russa Nina Svetlanova i el pianista brasiler Luiz de Moura Castro.

El seu repertori abraça des de Bach fins el segle XXI i inclou les obres més importants del repertori a quatre mans, juntament amb les més brillants i compromeses transcripcions orquestrals. També han desenvolupat una relació molt estreta amb diversos compositors contemporanis, com John Carmichael o Daniel Basomba, que després de sentir el duet han
escrit per a ells. 
Són coneguts per ser impulsors de projectes únics i exclusius, com per exemple, l’encàrrec que van fer de la transcripció de l’òpera “Goyescas” d’Enric Granados, el projecte de música de pel·lícules per piano a quatre mans i orquestra de corda “And the Winner Is…” o les transcripcions de Lieder de Schubert, Schumann o Brahms.

Artistes destacats del segell KNS-classical, la discografia de Carles & Sofia inclou més de 10 CDs amb les obres més destacades de Schubert, Brahms, Rachmaninov, la integral de John Carmichael i també els projectes únics “Goyescas” i “Brahms Lieder”. 

Carles & Sofia estan també involucrats en diferents projectes per a promoure la música i els músics clàssics, havent fundat i desenvolupat diverses sèries de concerts i festivals, al mateix temps que projectes de TV.

Com a part de la seva passió per a l’educació, han estat convidats a fer conferències i impartir Master Classes a diversos països europeus, americans i asiàtics, incloent Itàlia, Grècia, Alemanya, França, Estats Units, Xina, Japó o Singapur.

Carles i Sofia han estat sempre persones compromeses amb els problemes socials. El 2001, reben de mans de Sa Altesa Reial Dª Margarita de Borbón, una distinció honorífica d’UNICEF en reconeixement de la seva tasca humanitària. 

El 2012 funden el seu propri projecte solidari: Concerts4Good, Music on a Mission. 

El 2017 reben l’Estrella de Oro a la Excelencia Professional i la Medalla Europea al Mérito en el Trabajo i el 2018 la Cruz Europea de Oro.