Curriculum Carlos Cosías, tenor

Carlos COSÍAS © Fidelio Artist-Antoni BOFILLA100

Barceloní, guanyà la 1a edició del Certamen de Cant M. Ausensi de Barcelona, així com el premi Plácido Domingo-Pepita Embil al Mejor Cantante de Zarzuela al Concurs Internacional Operalia de Plácido Domingo, 2n premi del Concurs Internacional de Cant F.Viñas, així com Premi al Millor Intèrpret de Donizetti i  Premi al millor cantant espanyol. Premio a la Mejor Voz Masculina del 2015 per l´Asociación Lírica Española.

Ha interpretat les òperes Il Giovedi grassoDon PasqualeIl matrimonio segreto, L’elisir d’amoreAnna Bolena, Lucia di Lammermoor, Sonnambula etc, a més de La flauta màgica, Don Giovanni, MacbethGianni SchicchiJoana d´Arc a la fogueraLa BohèmeLa TraviataRigoletto i Falstaff. La seva inquietud per la música espanyola el fa protagonista de les sarsueles Marina, Doña Francisquita, Los Diamantes de la Corona, Galanteos en Venecia, La tempestad i Cançó d’amor i de guerra.

Ha debutat en escenaris d´òpera com Gran Teatro del Liceu de Barcelona, èpera de Calgliari,  Maggio Fiorentino Musicale, òpera de Nice, Sao Carlos de Lisboa, Croatian National Theater, Busan Culture Theatre de Corea, Teatro Campoamor d´ Oviedo, Teatro Maestranza de Sevilla, Teatro Arriaga de Bilbao, Teatro Gayarre de Pamplona, Teatro de la Zarzuela de Madrid, Gran Teatro de Córdoba, Teatre la Farándula de Sabadell, entre altres.

També actua en concert i recital, havent debutat en escenaris com el Palau de la Música Catalana (Barcelona), Auditorio Príncipe de Asturias (Oviedo), Auditorio Mguel Delibes (Valladolid), Teatre La Faràndula (Sabadell), Auditorio de Leioa (Vizkaya), Auditori Barradas (L’Hospitalet) o el Teatre Principal de Palma de Mallorca i Menorca a més d´oferir recitals en llocs com el Cercle del Liceu o el Foyer del Gran Teatre del Liceu. Entre altres, dins el gènere de l´oratorio ha interpretat: Petite Messe solennelle-Rossini, Missa de la Coronació-Mozart,  Rèquiem, de Verdi, Miserere-Benet Andreu.

Carlos Cosías ha treballat amb directors musicals com F.Luisi, M.Guiradini, D. Callegari, B.De Billy, S.Monterisi, Y.Abel, M.Zambelli, G.Korsten, M.Ortega, C.Soler, J.Pons, O.Díaz, G.García, D.Giménez Carreras,  J.M. Pérez Sierra, J. Jones, G.Voronkov, J.Frantz, R.Gimeno, D.Martínez etc. Ha pres part en espectacles del Festival Grec-Barcelona, Festival de Granada, Festival Lirique des Pays Catalans o Festival del Mil·leni, aquest últim junt a Josep Carreras, Jaime Aragall, Juan Pons i Isabel Rey. També ha fet concerts i recitals a Sant Genis de Fontaine, Niça, Hamburg (junt a Plácido Domingo), Munich, Salisbury (Anglaterra), Washington, Swon i Pusan (Corea del Sud)