Curriculum Cor Jove Nacional de Catalunya

cor-jove-nacional-de-catalunya-juan-miguel-morales-(1)

El Cor Jove Nacional de Catalunya neix per oferir una oportunitat als millors talents del país sota la direccó de reputats directors nacionals i internacionals i pretén ser una eina d´Estat a l´estil dels cors joves nacionals de la majoria de països europeus. A és, pretén ser ambaixador de l´excel.lència coral catalana més enllà de les nostres fronteres.   

Està format per 32 cantaires de 18 a 28 anys, seleccionats anualment després d´un procés d´audicions arreu del país, que es renoven cada any per tal d´oferir igualtat d´oportunitat als nous talents emergents. Té un únic enconctre d´estiu per no interferir amb l´activitat ordinària dels cors i es clausura amb la celebració de diversos concerts al llarg del territori català. La direcció artística va a carrec sempre de directors de màxim prestigi. Per l´edició d´enguany, hi ha un director i un equip de 4 professors que treballen amb detall i en petits grups, aspectes fonamentals per la formacó d´un cantant, com són la música de cambra, la dicció o el treball corporal.   

El CJNC va néixer el 2013 i ha estat dirigit per X. Puig, J. Vila, J. Casas, X. Pastrana i M. Barrera així com per V. Miskinis, R. Rasmussen, E. Van Nevel, Ph.Forget, S. Ruiz i C. Simonpietri, desenvolupant sessions de treball a Vic, Girona, Vilafranca, Vila-Seca, Barcelona, Tallin, Girona i Perpinyà.  

Han ofert concerts per tot Catalunya, destacant el Festival de Música Pau Casals, la Conferència de Veus de la Mediterrània a Girona, el Mil.lenari del Monestir de St. Daniel i l´Assemblea General de la Federació Europea a Barcelona, al Petit Palau, així com al Festival Choralies de Vaison la Romaine (França) o al XXè festival Europa Cantat.   

LLUÍS VILAMAJÓ, DIRECTOR 

Nascut a Barcelona, va iniciar els seus estudis musicals a l´Escolania de Montserrat, que va continuar al Conservatori Municipal Superior de Música de Barcelona. Ha estudiat cant amb Margarida Sabartés i Carmen Martínez.  

Actualment és membre de La Capella Reial de Catalunya, Hespérion XXI (Dir. J.Savall), i col.labora amb formacions com Al Ayre Español, Les Saqueboutiers de Toulouse, Ensemble La Fenice, Ensemble Baroque de Limoges, Il Fondamento, amb les quals ha ofert concerts i efectuat enregistraments en diferents auditoris d´Europa, així com també als EEUU, Mèxic i Israel.  

Ha actuat sota la direcció de S. Brotons, P. Cao, J. Casas, J. Mena, A. Ros Marbà, M. Valdivieso, A. Parrot, J. Savall, L. Heltay, E. Ericson, S. Mas, E. Martínez Izquierdo, R. Alessandrini, A. Cremonesi, W.Kuijken, J. Mora, N. McGegan, P.Dombrecht, R. Goegel, C.Coin, C. Hogwood, A. Marcon.  

Ha gravat per Astrée-Audivis, Alia-Vox, Fonti Musicali, Sony-Classical, Deutsche Harmonia Mundi, Accord, Discant, Cantus.   

MARIA MAURI, piano 

Es llicencia en piano a l´ESMUC, estudiant amb els professors V.Bronevetzky i F. Poyato. Més endavant cursa un màster en l´especialitat de piano col.laboratiu a la Guildhall School of Music and Drama de Londres. Actualment està acabant el grau en direcció orquestral i coral a l´ESMUC. 

Ha estat becada per lexcelència musical de part de Fundación Victoria de los Ángeles, Fundació Anna Riera i Guildhall Scholarship Awards. 

Paralelament a l’activitat com a pianista, exerceix també de directora i cantant: per una banda és directora titular del Cor de Cambra Arsinnova, i assistent de direcció del cor Fòrum Vocal; i com a cantant, ha actuat amb cors professionals com el Bach Collegium Barcelona, The Beauty Fools, o l’Ensemble O Vos Omnes. 

 

JOSEP SURINYAC, piano 

Ha estat guardonat en diversos concursos nacionals i internacionals en les modalitats de Música de Cambra i Lied, com el 1er Premi a St. Joan de Vilatorrada, o els premis de lAssociació Catalana de Compositors per les seves interpretacions de música contemporània. Amb la violinista sueca M. Broman obtingué el !er Premi en el X Paper de Música de Capellades, tot sent promocionats durant un any per tot Espanya. 

El seu interès pel repertori vocal l‘ha portat a colaborar amb cantants com D. Aldea, N. Argenta, J. Doménech, M. Lladó, E. Martínez-Castignani, M. Martins, M. Ll. Muntada, S. Palatchi, R. Pierotti, Ll. Vilamajó, M. Mathéu, R. Padullés o A. Savall entre altres, i com acompanyant ha actuat a diferents ciutats espanyoles i de França, Regne Unit, Bèlgica, Alemanya, Àustria, Hungria, Eslovènia, Israel, Estats Units i Japó. 

També ha estat convidat en diverses ocasions per la Fundació “La Caixa, tot acompanyant les masterclasses de cant de Nancy Argenta o Lynn Dawson en el marc de Cursos d’Interpretació històrica celebrats a diferents ciutats espanyoles.