Currículum de Joan Martín-Royo, baríton

 joan martin royo

Nascut a Barcelona, és llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Estudià composició, piano, violí i fagot al Conservatori del Liceu. Pel què fa al cant, fou alumne de M.Puntí, C.Chausson i D.Laclau-Barrère. 

Tercer Premi Masculí, Premi Mozart i Premi Plácido Domingo del Concurs Francesc Viñas (2003) i “Preisträger” del Mozarteum de Salzburg (2002). 

Actuacions a Barcelona (Liceu, Palau de la Música, L’Auditori), París (Teatre Champs-Elysées, Châtelet), Madrid (Teatro Real, Teatro de la Zarzuela), València (Palau de les Arts), Berlín (Komische Oper), Òpera de Monte-Carlo, Parma (Teatro Regio), Oviedo (Teatro Campoamor), Gènova (Teatro Carlo Felice), Santiago de Xile (Teatro Municipal), Toulouse (Teatre del Capitole), Àmsterdam (Concertgebouw), Brussel·les (Teatre de la Monnaie), Washington (Kennedy Center), Salzburg (Grosser Saal del Mozarteum), Sevilla (Teatro de la Maestranza) i Londres (Leighton House Museum). També actua als Festivals de Glyndebourne i Peralada i a les Schubertíades de Vilabertran i Barcelona. 

Forma duo amb els pianistes D.Baldwin, R.Vignoles, H.Deutsch, N. Shetler, P. Réach i R.Fernández Aguirre, entre d’altres. 

En les darreres temporades, interpreta el rol de Papageno (producció de B.Kosky de “La flauta màgica”) a Austràlia (Perth Festival i Adelaide Festival), Nova Zelanda (Auckland Arts Festival), Òpera de Roma i Teatro Real de Madrid. 

Recentment canta els rols de Horemhab (“Akhnaten” de Glass) a l’Òpera de Niça, Comte d’Almaviva (“Les noces de Fígaro”) al Teatro Real (Madrid), Papageno al Liceu de Barcelona (en aquest cas, producción de D.McVicar sota la batuta de G. Dudamel) i estrena l’òpera “L’Arxiduc” d’Antoni Parera Fons.