Currículum Gemma Abrié, veu

Gemma Abrié

És una de les veus joves amb més trajectòria de l’escena del jazz catalana. Va pujar per primer cop a un escenari a l’edat de 16 anys, i des d’aleshores no n’ha tornat a baixar. Amb un llarg camí recorregut com a vocalista de nombroses formacions de jazz, gospel i soul de l’Estat espanyol i França, encara es resisteix a lligar-se estrictament a cap estil i mira de trobar un rumb propi.

Es va iniciar a la música a l’edat de 13 anys, de la mà de Núria Tomàs. Més tard va treballar tècnica vocal amb Sandra Ortega i Juana Rodríguez i en els últims anys ha estat alumna de Carme Canela, de la qual ha après a posar la tècnica al servei de l’expressió artística més sincera.

Va ser la veu d’Ivanow Jazz Group, formació jazzística resident durant 8 anys a la sala barcelonina Jazz Sí Club. Posteriorment ha compartit viatge amb reconeguts músics com ara Emmanuel Djob, Dani Alonso, Ignasi Terraza, David Mitchell, Charlie Moreno, Munir Hossn, Aurore Voilqué, Vicens Martín o Clara Luna, entre d’altres, i ha pujat a escenaris emblemàtics arreu de la península, França, Alemanya o els Països Baixos.