Currículum Jordi Armengol, piano

FOTO JORDI PER PROGRAMA

Nascut a Prats de Lluçanès (Barcelona), inicià els estudis de piano amb Vicenç Prunés a l’Escolania de Montserrat, on també realitzà estudis de violí i orgue. Posteriorment continuà els estudis de piano amb Albert Attenelle i de música de cambra amb Jordi Mora a l’Escola de Música de Barcelona.El 1994 obtingué el diploma de recital de la Guildhall School of Music and Drama de Londres i el 1996 finalitzà els estudis al Conservatori Professional de Música de Tarragona, tot obtenint-hi el premi d’honor. Posteriorment es traslladà a Freiburg per estudiar amb Vitali Berzon. Cal destacar els seus resultats en els concursos nacionals de Madrid, Vilafranca del Penedès, Berga i Carlet.
Ha actuat com a pianista acompanyant en el Festival Grec i en el Maig Coral de Barcelona, en els cicles Cambra Coral i Concerts de Tarda al Palau de la Música Catalana, així com a L’Auditori i al Liceu. També ha actuat a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, Auditori Enric Granados de Lleida, i a Manresa, Tarragona i altres ciutats catalanes.
Ha participat en el XX Ciclo Música y Teatro al Real Monasterio de San Lorenzo de El Escorial, XXI Cicle de Música Clàssica de Peníscola i en el Cicle de Concerts dels Jardins de Can March a Mallorca. Fora del territori espanyol ha actuat a França, Estònia i Guatemala.
Ha col·laborat com a pianista acompanyant a les classes de flauta de Magdalena Martínez, i en les de cant amb M. Dayme i R. Smith, entre d’altres, a Barcelona, Tortosa, així com en el Curs Internacional de Dènia, Festival de Música de Tarragona i en el Curs Internacional d’Interpretació Històrica de la Música de la Fundació “la Caixa”. Ha estat repertorista de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Ha enregistrat per a Catalunya Música, Ràdio 4 i ha gravat un CD de l’obra coral i pianística del compositor Cristòfor Taltabull. 
Es dedica a la música de cambra amb diverses formacions i als recitals amb cantants. També és professor de piano i música de cambra a l’Escola de Música de Barcelona. Des de l’any 1996 és el pianista del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.