Curriculum Josep Bros, tenor

 

 

SONY DSC

Considerat un dels màxims exponents del repertori belcantista amb el qual ha interpretat més de 60 títols, Josep Bros ha obtingut també importants èxits amb el repertori francès i mozartià. 

En la recerca constant del seu desenvolupament vocal ha anat ampliant el seu repertori amb títols de repertori verdià ara com Don Carlo, Un ballo in maschera, Ernani, Simon Boccanegra, Attila,  I Lombardi, etc. 

 Nascut a Barcelona, va realitzar els seus estudis musicals al Conservatori Superior Municipal i de cant sota la direcció de Jaume Francisco Puig. L’any 1991 debuta amb Don Giovanni i Don Pasquale a Sabadell, i el 1992 al Gran Teatre del Liceu. Des de les hores ha cantat als teatres més prestigiosos del món com ara Scala de Milà, Covent Garden de Londres, Staatsoper de Viena, Real de Madrid, Colón de Buenos Aires, així com a les òperes d’Hamburg, Múnich, Roma, Florència, Berlín, Los Angeles, Washington, Shanghai, Oviedo, Amsterdam, San Francisco, Toronto, Tokio, Sevilla, Hong Kong, Dresden, Nàpols, Venecia, Sao Paulo, entre d’altres. 

 Realitza una constant activitat en el camp del concert i l’oratori que el du a sales tan emblemàtiques com la Musikverein de Viena, Santa Cecília de Roma, Carnegie Hall de Nova York, Philharmonie de Múnich, Palau de la Música Catalana, Philharmonie de Colonia, House of Music de Moscou, Palau de les Arts, Royal Festival Hall, etc. 

 El seu repertori de Sarsuela inclou obres com Luisa Fernanda, Los Gavilanes, Cádiz, La Bruja, Doña Francisquita, La tabernera del Puerto, La Tempestad, entre d’altres 

 És acadèmic de la Real Academia de San Romualdo, i d’entre altres premis ha obtingut el Premi Corelli, Premi Orazio Tosi, Premi Lauri Volpi, Lira d’Argento, Premi Federico Romero, Premi Líric Teatro Campoamor.  

 La seva discografia és molt extensa amb òperes i sarsueles on podríem destacar, La Traviata, Don Carlo, Don Giovanni, Luisa Fernanda,  Cádiz, Anna Bolena,  I Puritani, La Sonnambula, Lucia di Lammermoor, Don Carlo, Maria Stuarda,  Parisina, Maria di Rohan, Il Pirata, Roberto Devereux, L’Amico Fritz, La Straniera, Lucrezia Borgia, a més dels albums “Giuramento” amb obres Belcantistes i “Por amor” al costat de María Gallego amb romances i duos de Sarsuela.