Currículum Josep Vila Jover

JOSEP VILA

 

Nascut a Granollers el 1970, va estudiar direcció coral amb E.Ribó, C.Garcia i C.Grube. Des de 1995 és el director artístic de la Societat Coral Amics de la Unió, una prestigiosa escola coral de Granollers que compta amb més de 650 alumnes i 10 cors en actiu.

En aquesta institució hi dirigeix VEUS – Cor infantil Amics de la Unió -format per 60 veus blanques d’entre 12 i 18 anys- i el Cor de Cambra de Granollers, un cor mixt de 40 membres. Tots dos cors són formacions residents al Teatre Auditori de Granollers des de l’any 2017.

Aquests cors han actuat en les temporades estables del Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona i el Gran Teatre del Liceu, on ha col·laborat amb reconeguts directors com E.Colomer, J.Savall, Ll.Vilamajó, R.King, M-Valdivieso, Á.Albiach, P.González o R.Gimeno. També realitza regularment concerts i gires internacionals, arreu d’Europa i des de l’agost del 2017 també fora del continent. Amb el Cor de Cambra de Granollers, Josep Vila Jover va guanyar el 2n Premi al prestigiós concurs XLVIII Certamen Coral d’Ejea de los Caballeros.

És convidat de manera regular com a director a tallers, workshops i festivals internacionals de cant coral. Entre les últimes participacions cal destacar el festival EUROTREFF 2017 a Wolfenbüttel (Alemanya), l’Europa Cantat 2018 a Tallinn (Estònia), on va realitzar un taller juntament amb el director hongarès József Nemes o el 6º Encuentro de Coros “El Canto Nos Une” a Colòmbia el setembre del 2018.