Curriculum Marc Sala, tenor

MARC SALA

Tenor líric-lleuger nascut a Barcelona, destaca en els rols mozartians i de belcanto romàntic italià com Die Zauberflöte, El rapte del serrall, Elisir d’amore, Don Pasquale, etc. La seva carrera es desenvolupa a Europa, sobretot a Espanya, Itàlia, França i Alemanya. Ha realitzat gires de concerts per Xipre, Panamà, Veneçuela, Japó i Costa Rica. 

Únic finalista masculí espanyol del Concurs Viñas (2016) on obté el premi Ferrer-Salat i del Concurs Internacional Montserrat Caballé (2015). Guanyador del premi «Umberto Gentile» en el Concurs Internacional de Cant F. P. Tosti (2004)  Va participar en el Festival Rossini de Wildbad (Alemanya) cantant el paper de Cleomène a «Le siège de Corinthe» de Rossini, juntament amb Michael Spyres, Lorenzo Regazzo, Majella Cullagh etc. La casa discogràfica Naxos va realitzar l’enregistrament comercial d’aquesta producció. 

Va cursar els seus estudis al Conservatori Superior del Liceu amb el tenor Eduard Giménez i va obtenir el títol superior de cant al Conservatori Superior de València amb Ana Luisa Chova. Ha assistit a cursos de perfeccionament amb mestres com Montserrat Caballé, Raúl Giménez, Leyla Gencer, Luciana Serra, Dolora Zajick o Jaume Aragall. Va estudiar Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha cantat al Gran Teatre del Liceu, al Palau de la Música Catalana, Auditori de Barcelona, Teatre Campoamor d’Oviedo, Òpera de Las Palmas, Teatre Arriaga de Bilbao, Palau de la Música de València, Teatre Mario del Monaco de Treviso, Teatre Comunale di Ferrara, i en diverses temporades dels Amics de l’Òpera de Sabadell. 

En 2017 va ser seleccionat per Gustavo Dudamel per cantar la 9a Simfonia de Beethoven en un concert multitudinari a la plaça de l’Obradoiro de Santiago de Compostela.