Curriculum Marco Evangelisti, pianista

 

MARCO EVANGELISTI

El pianista Marco Evangelisti, nascut a Pietrasanta (Lucca) i resident a Barcelona, ha estat sempre lligat al món de la veu i la lírica. Va estudiar amb els mestres Marco Balderi, Ilio Barontini i el compositor Gaetano Giani Luporini. Just després d’obtenir el diploma de piano va guanyar el premi del Laboratorio Lirico d’Alessandria.  

Ha treballat a la RAI de Mi, la Radiotélévision Suisse de Lugano i lEnte Lirico Giuseppe Verdi de Trieste, ha estat director musical a l’Opéra de Montecarlo, i pianista i mestre apuntador durant diversos anys als Festivals del Maggio Musicale Fiorentino  i de Peralada, amb directors com Zubin Mehta, Semyon Bychkov, Gennady Rozshdestvensky, Bruno Bartoletti, Myung-Whun Chung, Gianandrea Gavazzeni, Gianfranco Noseda Cal destacar la seva participació en la creació de noves produccions operístiques de Liliana Cavani, Bob Wilson, Pier Luigi Pizzi, Calixto Bieito i Xavier Albertí, entre d’altres directors d’escena. 

Com a intèrpret ha participat en nombrosos recitals lírics i de música de cambra acompanyant  Montserrat Caballé, Maria Guleghina, Elena Obratzova, Ainoa Arteta, Fiorenza Cedolins, Josep Carreras, Joan Pons, Josep Bros, Rockwell Blake, Carlos Chausson, Raúl Giménez, Àngel Òdena, entre d’altres. Ha estat molt significativa la seva col·laboració de més de deu anys amb el tenor Jaume Aragall, amb qui va dur a terme una intensa activitat de concerts arreu.  

Ha actuat en grans teatres, auditoris i festivals de música a Catalunya i arreu de l’Estat (Gran Teatre del Liceu, Palau de la Música Catalana, Auditorio Nacional, Teatro Real de Madrid, Teatro de la Maestranza de Sevilla Peralada, Cap Roig, Cambrils, Granada, Santander, Pollença, El Escorial), a Europa (Itàlia, Grècia, Suïssa...) i a Sudamèrica.  

Amb l’Institut Ramon Llull ha participat en una gira de concerts per promoure els compositors catalans, que va culminar amb un concert al Metropolitan Museum de New York amb Jaume Aragall i Joan Pons. 

Com a docent, ha impartit classes a la Fondazione Arturo Toscanini de Modena i als tallers d’expressió i desenvolupament vocal de la professora Yva Barthélemy.Ha acompanyat les lliçons magistrals de Jaume Aragall, Luciano Pavarotti, Montserrat Caballé, Raúl Giménez, Raina Kabaiwanska, Arrigo Pola i Joan Pons. 

Ha enregistrat, entre altres, l’òpera contemporània Mariana en sombras d’Alberto García Demestres, i reculls amb obres de compositors anglesos italians i catalans, comCasals i Toldrà.