Currículum Maria Solozobova, violí

solozobova f_DSC06933«… Un talent meravellós, amb un temperament vivaç, brillant virtuosisme i un molt alt nivell professional …» (Yehudi Menuhin)

Maria Solozobova és una de les violinistes més prometedores de la seva generació. La seva carrera enlluernadora ja l’ha portat a les millors sales de concerts, incloent la Tonhalle Zurich, Stadtcasino Basel, Victoria Hall-Ginebra, Berliner Philharmonie, Kölner Philharmonie, Gran Sala del Conservatori Txaikovski de Moscou, Konzerthaus-Vienna, Ljubljana Philharmonic Hall, entre altres. Ha tocat sota la batuta de reconeguts directors com V.Spivakov, D.Zinman, V.Fedoseyev, M.Jurowski i molts altres. És convidada freqüentment, tant com a solista com a músic de cambra, en els festivals més prestigiosos del món. Toca sovint al costat de prestigioses orquestres i intèrprets tan reconeguts com M.Argerich, M.Maisky, Y.Bashmet, M.J.Pires, V.Ashkenazy, S. Gabetta, V.Bronevetzky, M.Pletnev, entre altres.

Nombroses gires de concerts l’han portat a Taiwan, Japó, Sud-àfrica, Argentina, EUA, Noruega, Àustria, Suïssa, Alemanya, Itàlia, Espanya, Xipre, Turquia, Eslovènia, Romania i Rússia.

Maria Solozobova va néixer a Moscou i viu a Suïssa. Ha guanyat prestigiosos concursos internacionals de música, com el Concurs J.Brahms a Àustria (1er premi i el premi del públic, 2000), el Concurs Mozart a Zurich (1er premi 2005), el Concurs Tibor Varga i el Premi R.Lipizer.

Ha enregistrat diversos CDs, amb obres de Txaikovski, Ernst, Haydn, Bach, Vivaldi, Paganini, l´últim d´ells per Sony Classical el 2017.

Les interpretacions de Solozobova són una combinació apassionant d´energia virtuosística, espontaneïtat creativa, bella calidesa tonal, elegància i visió musical. El seu repertori és molt extens, des del periode barroc a la música contemporània. Solozobova toca un violí italià Nicolo Gagliano (1728). Des de 2015 és també professora a l´Universitat de Lausanne.