Currículum Mireia Farrés, trompeta

MIREIA FARRÉS-MERCÈ HERVADA 2

 Aquesta jove trompetista nascuda a Santpedor (Barcelona) es va formar, primer, al Conservatori de Música de Manresa i, posteriorment, al New England Conservatory de Boston, on va ser alumna destacada del mestre Charles Schlueter. 

De molt jove començà la seva experiència com a instrumentista a la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), continuà com a trompeta solista a l’Orquestra Ciutat de Granada (2001- 2004), fins a obtenir la plaça de trompeta solista a la OBC (Oquestra Ciutat de Barcelona). 

Les seves brillants i emotives interpretacions l’han portada sovint a actuar de solista a d’altres formacions com l’Orquestra Nacional d’Andorra, l’Orquestra Simfònica de Granada, l’Orquestra Reial Filharmònica de Galicia, l’Orquestra Simfònica de Praga, l’Orquestra Simfònica de Salvador de Bahía, l’Orquestra de Cambra de Viena i la Gioorquestra, entre d’altres. També ha tocat amb Christian Zaccharias, Jaime Martín, Yuja Wang, Marta Argerich, Rosa Torres Pardo,… I l’agost de 2015 va ser convidada a participar en el Festival Graffenegg, amb una obra de Matthias Pinchter per a dues trompetes on va actuar amb Tine Thing Helseth, sota la batuta del mateix compositor. 

La seva vocació per explorar les possibilitats sonores més acolorides i intimistes de l’instrument l’han portada a participar en diverses formacions de cambra, com el duet estable amb la pianista Mercè Hervada, amb qui ha interpretat música original per a trompeta i piano a diversos festivals del país, d’Alemanya i d’Itàlia, i amb qui acaba d’enregistrar l’àlbum Temperaments (a Seed Music), amb una obra orginal de Salvador Brotons i poemes de Manuel Forcano. 

La seva versatilitat l’ha duta sovint a explorar nous camps interpretatius com la música improvisada i per això ha col·laborat amb grans músics com el saxofonista Llibert Fortuny i el pianista Manel Camp en els projectes Jazz Nadal i Jazz Bach. També ha estrenat moltes obres compostes i pensades per a la seva forma de tocar i el seu so, de manera que el llegat de noves composicions per la trompeta sempre estigui a l’alça. 

Ha estat professora del Conservatori Superior de Música de Mallorca i del Conservatori de Granollers i actualment exerceix com a docent a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) . Així mateix col·labora com a professora de joves orquestres (JONC i JONDE) i imparteix master class i participa en festivals tant de conservatoris superiors de l’Estat i d’Europa i com ara el Chosen Vale d’Estats Units. És sol.licitada per formar part de tribunals de concursos internacionals de trompeta i cambra, com l’ARD de Munich entre d’altres. 

El seu caràcter extrovertit i proper fa que sovint sigui convidada en mitjans de comunicació per a entrevistes i programes diversos. 

Guardons i premis 

Premi d’Honor de Trompeta i Premi d’Honor de Música de Cambra, 

concedits pel Conservatori de Música de Manresa. 

Premi del Departament de Vent, Menció d’Honor a l’especialitat de solista i Premi 

Honor Brass Quintet a l’especialitat de música de cambra, concdedits al New England 

Conservatory de Boston. 

Guardó Jove, concedit per la Jove Cambra Internacional de Catalunya i atorgat per la 

Federació Mundial de Joves Líders i Emprenedors. 

-TOYP (The Outstanding Young Person), en la categoria d’èxits culturals.