Curriculum Mireia Pintó, mezzosoprano

MIREIA-PINTÓ-1

Mezzosoprano catalana, guardonada amb els més importants premis en diversos concursos a Espanya i a Itàlia. 

El seu extens repertori va del període barroc a la música contemporània i inclou els gèneres: Òpera, Oratori i Lied. Ha col.laborat amb grups instrumentals de cambra i amb diverses orquestres, actuant sota la direcció de reconeguts Mestres com L.Maazel, G. Dudamel, P.Maag, R.Bonynge, P.Goodwin, H.Rilling, E.Ericson, A.Zedda, M.Armiliato, R.Frizza, J.-C.Malgoire, O.Dantone, D. Jurowski, J.López Cobos, Y.Abel, M.Benini, M.Mariotti, F.Haider, F.P.Decker, B.de Billy, A.Ros-Marbà, A.García-Navarro,   J.Pons, V. Pablo Pérez, G.Noseda, E.Villaume, A.Allemandi, entre molts altres. Participa en cicles de concerts, festivals i produccions operístiques a Itàlia, Rússia, Holanda, Alemanya, Grècia, Andorra, França, Mònaco, República Txeca, Japó, Colòmbia i Espanya (incloent destacades actuacions en els principals auditoris i teatres). En el camp operístic, ha interpretat  Giulio Cesare-Händel (Sesto), La Cenerentola(Cenerentola)/Il Barbiere di Siviglia (Rosina), L´Italiana in Algeri (Isabella)/Il turco in Italia(Zaida)/Il viaggio a Reims-Rossini, Così fan tutte/II re pastore/Die Zauberflöte-Mozart, Les contes d’Hoffmann-Offenbach (Nicklausse), Roméo et Juliette (Stéphano/Gertrude)/Faust-Gounod, Carmen-Bizet, Béatrice et Bénédict-Berlioz, Les Huguenots-Meyerbeer, Manon-Massenet, L´enfant et les sortilèges-Ravel, Lucia di Lammermoor-Donizetti, La Sonnambula/I Puritani/Norma-Bellini, La serva padrona-Pergolesi, Sly-Wolf-Ferrari, Andrea Chénier-Giordano, Otello-Verdi, Evgeny Oneguin/La dama de piques-Txaikovski, Kàtia Kabànova-Janacék, Parsifal/Die Walküre-Wagner, Ariadne auf Naxos/Elektra/Salome-Strauss, La vida breve-Falla, Tassarba-Morera, Babel 46-Montsalvatge, Iphigenia en Tracia-Nebra, La Partenope-Vinci, entre altres.

Actua com a solista en: Weihnachts-Oratorium/Johannes-Passion/Missa en si menor/Cantates-Bach, Juditha Triumphans/Motets/Cantates/Glòria/Magnificat-Vivaldi, Stabat Mater-Pergolesi, Stabat Mater-Boccherini, Cantates/Messies-Händel, Cantates-Telemann, Jugendmesse/Missa de Sta. Cecília/Scena di Berenice/Arianna a Naxos-Haydn, Rèquiem/Missa de la Coronació/Àries de concert-Mozart, 9a Simfonia-Beethoven, Petite Messe Solennelle/Stabat Mater/Giovanna d´Arco-Rossini, Somni d´una nit d´estiu/2a Simfonia/Die erste Walpurgisnacht-Mendelssohn, Missa en Do M-Schubert, Rapsòdia per a contralt-Brahms, 4a Simfonia-Mahler, Rèquiem/Te Deum-Bruckner, Rèquiem-Verdi, Te Deum-Kodály,  Stabat Mater-Dvorák, Les Noces-Stravinsky, Stabat Mater-Szymanowski, La damoiselle élue-Debussy, El pessebre-Casals, L´Atlàntida/El amor brujo/El sombrero de tres picos/El corregidor y la molinera-Falla, Te Deum-J.Vila, Stabat Mater-Murani(estrena absoluta), Cinco poemas del mar-G.García-Alcalde, Cinco canciones negras-Montsalvatge, Die junge Magd-Hindemith, Suite vocal-instrumental-Xostakòvitx, Chansons madécasses-Ravel..

En el que refereix la interpretació del Lied, des del 1992 forma un duo estable amb el pianista Vladislav Bronevetzky, portant a terme, des de llavors, una substancial activitat concertística que els ha portat a oferir recitals a diversos països (incloent importants sales de concert, com ara el Gran Teatre del Liceu, Sala Rachmaninoff-Moscou, Hamarikyu Asahi Hall-Tòquio, entre moltes altres), ja sigui en diversos festivals com en cicles de concerts. Han enregistrat el CD Puixkin en música, integrat per romances russes de diversos compositors amb textos del poeta.

Ha enregistrat per Südwestfünk, BBC Radio 3, Radio Nacional de España-Radio Clásica, Catalunya Música, Radio Netherlands, TVE, TV3, ARTE i Südwestfünk TV. Ha col.laborat en l´enregistrament d´un CD amb obres de Joaquim Homs juntament amb V.Bronevetzky, en l´enregistrament en CD de l´òpera Sly-Wolf-Ferrari, juntament a Josep Carreras, en el DVD de les òperes “Il viaggio a Reims”-Rossini, Die Walküre-Wagner, Babel 46-Montsalvatge i en l´enregistrament del CD One life to live, amb Manel Camp, amb obres de K.Weill i G.Gershwin.

És també professora de Cant i Lied a l´Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) i en diverses master-class per tot el món. Coordinadora de la Bottega d´Opera de l´ESMUC. 

Premi Bages de Cultura 2011 otorgat per l´Òmnium Cultural, Premi Regió 7 Cultura 2017. Ambaixadora de Manresa 2022.