Currículum Orquestra Simfònica Camera Musicae

Orquestra Simfònica Camera MusicaeL’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM), fundada l’any 2006, ha gaudit d’una gran rebuda per part del públic, atesa la seva tasca de divulgació de la música clàssica entre sectors molt diversos, fent especial atenció al públic melòman i jove. Ha actuat en sales com l’Auditorio Nacional de Madrid, Palacio Euskalduna de Bilbao, L’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana i el Teatre Tarragona, entre altres. En aquests dos últims equipaments, l’Orquestra desplega les seves temporades estables de concerts de producció pròpia.

Des del seus inicis, Tomàs Grau n’és el director titular i artístic, i des de la temporada 2016-2017 el violoncel·lista Lluís Claret n’és l’artista resident. El mestre Salvador Mas inicia durant la temporada 2017-2018 el rol de principal director convidat que abans van exercir Jordi Mora i José Rafael Pascual Vilaplana. L’OCM va iniciar el seu projecte de residència a l’Auditori del Tïvoli del Vendrell durant la temporada 2009-10, vigent en l’actualitat.

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae ha col·laborat amb directors com A.Ros Marbà, S. Brotons, R. Alessandrini, J.Rutter, E.Colomer, D.Martin-Etxebarria, J. Caballé,  J. Vila i Casañas, X.Puig, M.Valdivieso i V.Martínez; i solistes com S.Kovacevich, S. Meyer, P.Kopatchinskaja, A.Soumm, Asier Polo, J.Jáuregui, M.Spadano, R. Aguirre, N.Rial, À. Òdena, A.Arteta,  S. Isserlis, C.Arimany, entre altres.

Tot i realitzar la seva activitat principalment a Catalunya, l’OCM també actua de manera periòdica arreu de l’estat espanyol i ha realitzat una gira de concerts per diferents ciutats d’Alemanya, Txèquia i Suïssa. Ha enregistrat els discs Alba Eterna, Tempesta esvaïda, De Catalunya al món, Un conte de Nadal i Mediterráneo.