Currículum Quim Térmens, concertino-director

QUIM TÉRMENS

L’OCT48 està dirigida des del violí per Quim Térmens, músic sabadellenc que rep la seva primera formació violinística de la mà d’Ofèlia Rodrigo i posteriorment estudia amb el violinista i mestre Gonçal Comellas. Ha rebut també classes magistrals dels violinistes Arkadi Futer i Michel Barta.

Ha estat membre de l’Orquestra de Cambra del Palau de la Música Catalana i de l’Orquestra de Cambra Gonçal Comellas. Actualment realitza el seu treball més cambrístic en el grup Arcattia amb concerts per tot el país i Costa Rica i l’acció musical al territori pirinenc amb Ensemble Pyrene. És premiat, entre d’altres, amb el Primer Premi de les Arts (apartat de música del sgl XX, Premi Xavier Montsalvatge) atorgat per la Generalitat de Catalunya. En els seus anys de trajectòria ha impulsat la difusió i coneixement d’obres escrites per a cordes sent en l’actualitat un referent en aquest camp.

En el terreny pedagògic s’ha format amb Sheila Nelson, Vaartan Manoogian i Mimi Zweig i és autor de diversos espectacles infantils i d’obres per a orquestres de corda d’estudiants. Desenvolupa la seva tasca docent al Conservatori de Música de Vic com a mestre de violí i director de les seves orquestres de corda. Convidat en xerrades sobre pedagogia, jurat de concursos instrumentals i de cambra i director en trobades d’orquestres juvenils i en el Proyecto Batuta de Colòmbia. Actualment també és el director artístic del Festival BBVA de Música Religiosa de Vic i del Festival de Música Vila de Rialp.