Currículum Raquel Lojendio, soprano

 

_MG_4005 copia (1) (1)

La   sòlida carrera de la soprano canària Raquel Lojendio ha estat principalment fonamentada en la seva versatilitat com a cantant i artista. Abordant un repertori molt extens des de Bach a Verdi o Wagner.

Ha treballat sota la batuta de directors com Sir Neville Marriner, Frühbeck de Burgos, Gianluigi Gelmetti, DavidReiland, Juanjo Mena, Vassili Petrenko, López Cobos, Víctor Pablo-Pérez, Rus-Broseta, entre molts altres.

Ha actuat amb les principals orquestres espanyoles i amb les més prestigioses orquestres estrangeres, com la Berliner Philharmoniker, Boston Symphony Orchestra, BBC Philharmonic Orchestra, Seattle Symphony Orchestra, Orchestra Sinfónica Nazionale della Rai de Torino, Bergen Filharmoniske Orkestyer, Dresdner Philharmonie…

La carrera de Lojendio a borda el recital, el concert simfònic l’òpera , i la sarsuela, destacant en el seu repertori la Violetta de la Traviata, Donna Anna de Don Giovanni, Marguerite de Faust, Pamina de La flauta màgica, Alice de Falstaff, Morgana d´Alcina, Susanna d´Il segreto di Susanna, Simfonies 2ª, 4ª i 8ª de Mahler, Vierletztelieder-Strauss, El Sombrero de tres picos-Falla, Ein Deutsches Requiem-Brahms, Muero porque no muero-Menotti, Simfonia14ª- Xostakòvitx, Rèquiem-Mozart, Carmina Burana-Orff, Christus am Ölberge i NovenaSimfonia-Beethoven, Bacchianas Brasilerias-Villalobos, DieSchöpfung-Haydn, Les Noces-Stravinsky, Maria-Triptychon-FrankMartin…en prestigiosos escenaris com: Berliner Philharmonie, Tanglewood Festival, Manchester Bridgewater Hall, Benaroya Hall, George Enescu Festival, Bergen Grieg Hall, Teatro municipal de Cali, Toulouse Halleaux Grains, Teatro Colón de Bogotá, el Teatro Verdi de Trieste, Teatro Real, Maestranza de Sevilla, entre molts altres.

En l´àmbit de la Sarsuela, Lojendio és habitual en les programacions del Teatro de la Zarzuela de Madrid havent interpretat El Caserío de Guridi, Golondrinas d´Usandizaga, El Manojo de Rosas de Sorozábal, entre altres.

Ha enregistrat per reconeguts segells com Deutsche Grammophon, Naxos, Licanus, RTVE Música, Chandos, IBSClassical.

Compagina la seva carrera artística amb la docència, havent estat professora de cant a la Universidad Alfonso X el Sabio.

Lojendio està formada també en ballet clàssic per la Royal Academy of Dance de Londres i té el Màster en Investigació Musical per la Universitat Internacional de València.