Currículum Ricardo Estrada, piano

RICARDO ESTRADA

Estudià amb els mestres R. Coll i M. Hastings a Barcelona, havent rebut també consells de P.Badura Skoda i d´A. de Larrocha.

Especialitzat en el repertori líric, és un dels correpetidors més destacats del país actualment, així com un dels més sol.licitats coach operístics.

Pianista oficial en els Concursos internacionals «F. Viñas» de Barcelona, «Jaume Aragall» de Sabadell, «Montserrat Caballe» de Saragossa, «Operalia» a Mèxic, «Rivelas» de Panamà, «Elena Obratzova» de St. Petersburg, «Belcanto» de Graz, entre altres, és també convidat com a jurat de concursos com els de Juventudes Musicales de España, Villa de Teror-Canàries o «Pepe Izaga» de Logroño.

Ha acompanyat a les classes magistrals de grans mestres com M. Caballé J.Aragall, J.Pons, T.Berganza Ch. Studer, E.Fiorillo, I.Theorin, T.Tomasson, I.Penagos o K.Tretyakova. Ofereix regularment classes magistrals de repertori a diferents teatres espanyols així com a Mèxic, Panamà, Xina, Lituània, Bolívia, Àustria, etc.

Realitza una intensa activitat concertistica, al costat de reconeguts cantants internacionals com N.Fantini, C. Álvarez, L.Gallo, P.Burchuladze, K.Tretyakova, L.Strauss, P.Yende, I.Mula, K.Kemolidze, E.M. Westbroeck, F.Armiliato, M.Chang, O. Busuioc, A. Liberatore, M.Cantarero, J.Bros, S. Palatchi, S.Puértolas, etc. en teatres com el Bridgewater Hall de Manchester, Filarmonia de Vilnius, Auditori de Barcelona, Auditorio Nacional de Madrid, Musik Konzerthaus de Viena, Sala María Cristina de Màlaga, Palau de la Música de Barcelona, Schwering, Bamberg, Oldenburg, Òpera de Armenia, Nacional de Pekin, Poly de Tangshan, Degollado de Guadalajara, etc i Festivals com el de Santander, Peralada, Cuenca, Sta. Florentina, etc.