Currículum Serena Sáenz, soprano

SERENA SÁENZ soprano

La soprano Serena Sáenz ha estat lloada per la premsa per la seva «musicalitat, bon gust en l´ornamentació i aguts lluminosos amb un bon arsenal de recursos del bel canto» (Scherzo).

Tot i la seva joventut, Serena Sáenz ja és convidada habitual d´alguns dels teatres d’òpera més reconeguts del món: en les temporades 21/22 la soprano espanyola ha tornat a l’Staatsoper de Berlín amb diversos debuts importants: com Nannetta a Falstaff, Zerbinetta a Ariadne auf Naxos i Zerlina en una nova producció de Don Giovanni (dirigida per Daniel Barenboim). Altres debuts significatius inclouen Reina de la Nit a Die Zauberflöte a l’Òpera d’Oviedo, Clorinda a La Cenerentola a l’Opéra Orchester National Montpellier i Norina a Don Pasquale a la Fundació Opera de Catalunya. La jove soprano va fer un important debut al Liceu Opera de Barcelona en el paper principal de Lucia di Lammermoor, on ha tornat com a Prilepa a La dama de piques i Pamina a Die Zauberflöte amb Gustavo Dudamel.

L’any 2021 Serena Sáenz va guanyar el 1r premi i el Premi del Públic al Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé i va ser guardonada amb múltiples premis tant al Concurs de l’Òpera de París com al Concurs Francisco Viñas de Barcelona.

El 2019, com a membre de l’Internationales Opernstudio Staatsoper Berlin, Serena va aparèixer com a Pamina a l’estrena de la producció de Yuval Sharon de Die Zauberflöte, dirigida per Alondra de la Parra. Les aparicions posteriors per a la casa van incloure més interpretacions de Pamina i debuts notables amb papers: Frasquita a Carmen i Waldvogel a Siegfried, ambdues dirigides per Daniel Barenboim.