Curriculum Sílvia Bel, actriu

Sílvia_Bel_i_Busquet

L’any 2005 protagonitzà l’espectacle teatral  La Xarxa, de Joan Brossa, interpretació que li va valdre el premi Crítica Serra d’Or de Teatre del 2006 per l’aportació més interessant de l’any, a més de la nominació a millor actriu pels premis Butaca i l’elogi de tota la crítica. A partir d’aquell moment la seva carrera discorre entre teatre, televisió i cinema. A la televisió ha protagonitzat series com Infidels, Ventdelplà, El cor de la ciutat, nit i dia, com si fós ahir. 

L’any 2007 va ser la Colometa de la Plaça del Diamant, que després de fer temporada al Teatre Nacional de Catalunya va girar durant un any per diferents teatres per acabar al Centre Dramàtic Nacional de Madrid. 

Va ser Maria Estuard al Teatre Lliure, Nausica al Teatre Grec, Natàlia Petrovna al TNC, Lady Windermere al TNC i un llarg etcètera. 

Ha col·laborat amb músics com Lluís Llach, Jordi Savall o Salvador Brotons en diferents projectes. 

Ha treballat amb directors internacionals com Amos Gitai, Simone Benmussa. 

Ha protagonitzat les pel.lícules: Año Mariano, Torapia, Xtrems, Insensibles. Amb directors com Karra Elejalde, Fernando Guillén Cuervo, Abel Folk, Joan Riedberg, Juan Carlos Medina. 

L’any 2012 va rebre el Premi Memorial Margarida Xirgu a la interpretació femenina més rellevant de la temporada teatral barcelonina.[5]