Currículum Stanislav Angelov, pianista

STANISLAV ANGUELOV piano

Nascut a Burgàs, Bulgària, comença els seus estudis musicals al Conservatori Pancho Vladigerov de la mateixa ciutat, llicenciant-se en piano. Més tard es trasllada al Conservatori Estatal de Sòfia on s’especialitza piano i direcció amb el professor Georgi Robev.

 Ha obtingut el premi de millor pianista acompanyant al Concurs Internacional d’Òpera  Boris Christoff,  Sòfia.

Ha treballat com a mestre acompanyant de l’Òpera de Catalunya des de 2001 fin 2009 a les produccions de: La forza del destino, Nabucco, Faust, Romeo et Juliette, Le nozze di Figaro, Tosca, La Bohème, Macbeth, Norma, Cavalleria rusticana, I Pagliaci, Die Zauberflöte , La Cenerentola , Madama Butterfly, Gianni Schicchi, Un ballo in maschera i La Traviata entre d’altres.

Ha acompanyat les Master-Class del tenor Jaume Aragall i el Concurs Internacional de Cant que porta el seu nom.

Ha col.laborat amb el Teatro della Scala di Milano a la producció de West side story de L.Bernstein al Teatro delle Musse a Ancona (Itàlia).

Ha treballat pel Gran Teatre del Liceu convitat com a mestre acompanyant en les produccions de: Rigoletto amb J.López-Cobos, Madama Buterfly amb Ives Abel, Turandot amb Giulliano Carella, Manon Lescaut amb Renato Palumbo… Ha intervingut en diferents concerts temàtics realitzats al “Foyer” del teatre com la Petite messe sollennelle de G.Rossini amb José Luís Basso. També participa en les produccions infantils del Petit Liceu com El Superbarber, adaptació al català de l’òpera bufa Il barbiere di Siviglia de G.Rossini, posada en escena pel Tricicle, l’espectacle Allegro vivace  dirigit per Comediants del qual ha fet els arranjaments i la direcció musical i també La Ventafocs, aquestes produccions es representen per tot l’Estat Espanyol.

Ha participat en els Festivals d’estiu del Castell de Peralada amb La Bohème de G.Puccini dirigida pel Mº Eiji Oue  i  al  Castell de Cap Roig amb un recital de sarzuela dirigit pel Mº David Giménez.

Desde la temporada  2008-2009 fins ara, és mestre acompanyant del Palau de les Arts Reina Sofia de València, on ha treballat amb Mestres com Lorin Maazel, Valery Gergiev, Plàcido Domingo, Omer Meir Wellber, Riccardo Chailly, Gustavo Gimeno, Nicola Luisotti, Henrik Nánási i Zubin Mehta entre d’altres.

Col.labora regularment amb l’Orchestre Philharmonique de Luxembourg, convidat pel Mº Gustavo Gimeno, com a co-repetidor de les seves produccions operístiques.