Currículum Veus-Cor Infantil Amics de la Unió

VEUS fotoNeix el 1996 amb l’Escola de Música dins la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers. Dirigit per J.Vila i Jover des de la seva formació, aquest cor de veus blanques destaca per la qualitat, l’eclecticisme i la singularitat de les seves produccions. Actualment és cor resident al Teatre Auditori de Granollers.

Veus ha participat en nombrosos festivals internacionals i ha estat premiat en nombrosos certàmens i concursos a França, Estats Units, Xina, Taiwan, Suïssa, Bulgària, Alemanya, Polònia, Euskadi i Catalunya. Entre els premis més recents destaquen: Premi de la Fundació Clavé a la trajectòria i internacionalització de la Societat Coral Amics de la Unió (2019), Premi Guido d’Arezzo (2017), el 1er premi al 47 Certamen Coral de Tolosa (2015) i la Silver Rose Bowl del concurs de la UER Let the Peoples Sing! (2013).

Recentment ha participat al Festival Castell de Peralada (La Flauta Màgica-2018, Turandot-2016), ha participat en la Passió segons Sant Marc de J. S. Bach dirigida per J.Savall en una gira de concerts a Catalunya i França, entre els quals cal destacar l’actuació a la Philharmonie de París (2018), ha col·laborat en programes a L’Auditori amb l’OBC (2018), i en òperes i concerts del Gran Teatre del Liceu (Conte de Nadal, Un Ballo in Maschera  i Werther– 2017, Macbeth i Otello-2016). També ha actuat dins el Festival de Música Antiga dels Pirineus i dins el Festival de Cap Roig entre d’altres programacions estables.

Durant la temporada 18-19, Veus ha col·laborat amb l’OBC (La Missa de Bernstein El Retorn del Rei del Senyor dels Anells, Turandot), amb la Banda Municipal de Barcelona (Concert de Nadal), amb el Gran Teatre del Liceu (Conte de Nadal, Tosca) i amb el Jordi Savall (Passió segons Sant Mateu).

Ha publicat diversos discs i DVD’s, els més recents dels quals són Els Colors del Mar (2018) i VEUS (2017), enregistraments de dos dels espectacles d’èxit de la formació. També destaca Un Barret de Cançons  (2016) amb cançons de J. Vila i Casañas, Un Conte de Nadal (2014) d’A-Guinovart, amb l’Orquestra Camera Musicae, There is no rose (2012), on es recullen els cicles de música nadalenca A Ceremony of Carols de Britten i Dancing Day, de Rutter, amb arranjaments per a percussió de J.Vidal Llobet.

Els propers concerts i actuacions estan disponibles a la pàgina veus.corinfantil.cat.