Currículum: Gordana Josifova Nedelkovska

Reconeguda com “la refinada poetessa de l´oboè”. Gordana Josifova Nedelkovska, és un nom que en els cercles culturals de Macedònia és sinònim d´un profund afany per la perfecció en l´expressió musical.

Ha col.laborat com a solista amb moltes reconegudes orquestres com la Symphony Orchestra of the State Chapel of Saint Petersburg, Estonian National Symphonic Orchestra de Tallinn, Orquestra de Cambra ‘Musica Viva’ amb Alexander Rudin, Belgrade Symphonic Orchestra, Orquestra de Cambra ‘Sophia Soloists’, Orquestra de Cambra ‘St. George Strings’, Orquestra dAvignon – Provence, Orquestra de Cambra de Porto Alegre – Brasil, United Europe Chamber Orchestra, etc. En recital ha actuat a Rússia, Itàlia (Milan – Sala Verdi), Alemanya, França, Portugal, Espanya, Polònia, Holanda, Canadà, Grècia, Turquia, Croàcia, Sèrbia, Montenegro, EEUU, Finlàndia, República Txeca, Bèlgica, Estònia i Macedònia. El 2009, Gordana Josifova va actuar amb el mestre Morricone, convidada per ell mateix, i sobre la qual el compositor manifestà: “L´actuació de l´oboista Gordana Josifova Nedelkovska, em va calmar. Ella és atenta, eloqüent i precisa en l´expressió; vaig estar molt emocionat de sentir-la. No esperava sentir una actuació tan extraordinària”.

El 2004, fou nominada en la categoria “Dona exitosa del segle XXI” per l´organització de l´American Biographical Institute. En el text publicat es fa referència a ella com a una dona amb èxits en tots els seus compromisos professionals i seus objectius de la qual poden servir de model a les joves generacions.

Des del setembre 2009, Prof. Josifova – Nedelkovska és Degà de la Facultat de Música de Skopje, República de Macedònia.

Deja un comentario