NÚRIA RIAL (SOPRANO)

Començà els estudis de cant i piano a la seva Catalunya natal, i posteriorment continuà els estudis al Conservatori de Música de Basilea, de la mà del professor Kurt Widmer, on obté el títol superior de Cant.

Des d´un bon principi compagina els estudis amb una activitat concertística als escenaris. L’any 2003 rep el premi ”Preis der Helvetia Patria Jeunese Stiftung“ de la Fundació suïssa Pro Europa- European Foundation for Culture.

Ha actuat en les principals sales de concert i festivals d’Europa, així com a Bolívia, Mèxic, Cuba, Israel, etc… i col.labora amb prestigiosos directors com Ivan Fischer, Teodor Currentzis, Trevor Pinnock, Howard Griffiths, Gustav Leonhardt. René Jacobs, Thomas Hengelbrock, Neville Marriner, o Giovanni Antonini, i amb agrupacions i orquestres com ara la Festival Lucerne Strings, Basel Symphonie Orchester, Kammerorchester Basel,  Collegium 1704, Concerto Köln o English Concert, Il Giardino Armonico, entre d’altres.

A casa nostra, ha treballat regularment amb el Mestre A.Ros-Marbà, amb qui ha enregistrat ”El Giravolt de Maig” de Eduard Toldrà (Harmonia Mundi France) i ”Rosaliana”, ”Quatre Cançons en llengua catalana“ i ”Cánticos Nupciales“ de Joaquín Rodrigo (Complete Vocal Music, Joaquin Rodrigo Edition, Brilliant Classics).

El seu repertori abarca des de la música medieval fins a obres contemporànies, amb una especial dedicació a la música barroca, al Lied i a l’oratori.

Ha enregistrat per les discogràfiques  Glossa, Alpha, Harmonia Mundi France, Oehms Classics, i Mirare. Des de l’any 2009 té un contracte per enregistrar assíduament amb Sony Music Germany.

L’any 2009 rep el prestigiós premi alemany Echo Klassik a la millor cantant jove pel seu enregistrament ”Haydn-Arie per un’amante” i també el disc ”Teatro D’Amore” (Arpeggiata) és premiat en la mateixa edició. El disc ”Ave Maria” rep el premi ”Classic Music Award“. El 2010 el disc “Via Crucis“ (Arpeggiata) és guardonat de nou amb l’ Echo Klassik. El seu disc  dedicat a Händel ”Süsse Stille Sanfte Quelle”  amb Michael Oman, rep el premi Orphée d’Or.  L’any  2012 enregistra un recopilatori de Àries de Telemann que rep el premi Echo Klassik en la categoria de millor disc d’àries d’òpera.

www.nuriarial.com