Presentació

organitzacio2

La música, i més concretament la música clàssica, ha trobat a Sant Fruitós de Bages un espai de difusió de qualitat en el marc del Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, Memorial Eduard Casajoana.

El Festival es celebra a Sant Fruitós de Bages des de l’any 1995 i des dels seus inicis ha seguit una línia de creixement permanent. Es tracta també d’una proposta que cobria un buit que hi havia a nivell comarcal en el camp dels festivals musicals d’estiu.

La consolidació del Festival és deu de forma especial al reconeixement del públic, i la col·laboració de les institucions i també d’empreses i patrocinadors privats.

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages en el marc de la seva programació cultural anual destina una part dels seus recursos al finançament d’aquest Festival, amb el convenciment de que val la pena invertir en cultura quan la qualitat és manifesta.

Les dues primeres edicions del Festival es van fer a l’Església Parroquial de Sant Fruitós. A partir de la tercera edició el Festival va passar a desenvolupar-se a l’Església del Monestir de Sant Benet de Bages i al Teatre Casal Cultural. Amb l’inici de les obres de restauració del conjunt de Sant Benet de Bages, el festival es trasllada l’any 2001 al Mas de Sant Iscle fins l’any 2015.

L’any 2016 el festival es trasllada al conjunt monumental del Monestir de Sant Benet, dins del complex conegut com a Món Sant Benet, fruit del conveni signat entre l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, la Fundació Catalunya-La Pedrera i l’Associació Memorial Eduard Casajoana. Aques trasllat suposa un nou impuls pel festival, que al seu habitual programa de gran interès per oferir als afeccionats a la bona música, afegirà ara l’interès per visitar un indret monumental com el Monestir de Sant Benet, autèntic pol d’atracció turística de la Catalunya Central.