QUARTET MÈLT

El Quartet Mèlt és un grup vocal jove creat el 2012 i format per quatre cantants procedents de diferents indrets de Catalunya, units pel món del cant coral català, que van decidir amb molta il·lusió emprendre un projecte conjunt amb l’objectiu de gaudir de la música i transmetre-la a tothom qui els escoltés. Ells són la soprano Magalí Sare (Bellaterra), la contralt Ariadna Olivé (Barcelona), el tenor Eloi Fort (Tarragona) i el baríton Oriol Quintana (Sabadell).

El grup va sorgir arran de la iniciativa d’alguns excantaires del Cor de cambra Anton Bruckner (Barcelona) de sortir a cantar nadales pels carrers de la ciutat durant les festes assenyalades. Després d’uns quants mesos inicials de construcció del grup i d’un repertori de cada cop més consistència, basat essencialment en obres escrites per a cor mixt a quatre veus a cappella, la formació va acabar consolidant-se amb els quatre cantants actuals i va començar a tenir l’oportunitat de portar la seva feina damunt d’alguns escenaris. Aleshores ja apostava, com ha fet sempre, pel treball d’un repertori molt ampli i variat, que abastés des d’obres de música antiga fins a temes moderns de gèneres diversos i de caràcter popular. Aquest ventall estilístic va portar el quartet a plantejar cadascuna de les seves actuacions des d’un enfocament didàctic, orientat a un públic ampli, sense restriccions d’edat i obert de gustos.

Amb el seu projecte Masterconcert, que es podria definir com una guia didàctica musical per les diferents etapes i estils de la història de la música, el quartet ha ofert concerts arreu dels Països Catalans i alguns també a l’estranger. Alguns dels festivals i cicles on va participar en la seva etapa més primerenca són el festival Nits d’estiu de Talamanca, el festival de música de la Vall de Camprodon, el cicle de música clàssica Núria Delclòs de Tarragona, la Setmana del Cant Coral de L’Hospitalet de Llobregat, el festival Música als castells de Catalunya (on va oferir concerts en espais tan emblemàtics com el castell de Penyafort (Santa Margarida i els Monjos) o el castell d’Eivissa), el Cicle Autònoma Actua o la Festa dels Racons de Tiana, entre d’altres. A nivell internacional, durant aquesta etapa, el quartet va portar la seva música a l’Urban Youth Choir Festival d’Örebro, a Suècia; al festival de cant coral Cantagiovani de Salerno, a Itàlia, i al Festival de Música Sacra de Cagliari, a l’illa de Sardenya. Durant tot aquest temps, a més de les classes de cant particulars de cadascun dels seus membres, el quartet va rebre consells professionals de figures musicals destacades com Joakim Arenius, Franca Floris, Mario Giorgi, Giacomo Medas i Júlia Sesé.

Recentment, la popularitat del grup s’ha vist impulsada a nivell català gràcies a la seva participació, durant la tardor del 2015, en la 3a temporada del concurs musical de TV3 Oh happy day, de la qual es va proclamar guanyador; i a la seva col·laboració amb el disc de La Marató de TV3 el desembre del mateix any. L’hivern passat, el quartet va oferir una gira de tretze concerts arreu de Catalunya anomenada Nadal a casa i va protagonitzar el cicle Veus Endins de La Pedrera amb quatre concerts en aquest espai. A més, el mes d’abril va gaudir de la gira europea que el concurs de TV3 li va atorgar com a premi per haver estat el grup guanyador de la seva edició, amb tres concerts a Budapest, Cardiff i Salzburg. En aquest mateix mes, el quartet va treure el seu primer disc, Maletes, on es recullen algunes de les mostres més variades de les peces que el grup ha estat treballant al llarg de la seva trajectòria. Des de la presentació d’aquest treball el passat Sant Jordi amb un doble concert al Teatre Kursaal de Manresa, el grup es dedica a portar el seu espectacle arreu del territori català, amb un repertori encara més divers que el dels seus inicis, acompanyat en alguns casos d’instruments musicals, però amb la mateixa filosofia didàctica que sempre ha format part de la seva essència.